ORDINUL BIOINGINERILOR DIN ROMANIA

  • Calendar Manifestari

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

Departamentului de Cercetare in Domeniul Tehnicilor si Tehnologiei Medicale

DIRECTOR DEPARTAMENT

Cercetare in Domeniul Tehnicilor si Tehnologiei Medicale

BIOINGINER MEDICAL Gorea Grigoraş – Emil

goreagrig@hotmail.com

goreagrig@yahoo.com

Tel: +40 – 748 – 956980

 

6 răspunsuri to “Departamentului de Cercetare in Domeniul Tehnicilor si Tehnologiei Medicale”

  1. grig1 said

    Buna ziua, ma numesc Gorea Grigoras-Emil, sunt absolvent al sectiei de Bioinstrumentatie al Facultatii de Bioinginerie Medicala din Iasi, promotia 2005 si am absolvit masterul in „Management Sanitar” in anul 2007.

    M-am lucrat ca si bioinginer medical la spitalul municipal Moinesti in 2005 unde m-am lovit de aceleasi probleme de care le intampina toti colegii mei, motiv pentru care mi-am depus demisia si am revenit in Iasi, unde am castigat medalia de argint la Simpozionul International de Inventica 2006.

    Am acceptat propunerea firmei S.C. AsicART S.R.L. Iasi de a ma implica in cercetare si am condus o echipa minunata de ingineri programatori si electronisti cu scopul de a crea un glucometru neinvaziv. Din pacate lipsa de experienta, timpul scurt dar si lipsa de tehnologie de ultima ora necesara proiectului nu au dus la rezultatul asteptat. Rezultatele acestei cercetari au fost publicate pe Internet si apartin firmei AsicART.

    In cadrul acestei firme, a cercetarii efectuate acolo si a trainingului personal am castigat competente in: ASIC (FPGA si CPLD) precum si in comunicarea matlab-microcontrolere.

    Am lucrat de asemenea si in cadrul firmei Embarcadero Technologies unde am profesat in calitate de quality assurance (qa) + analyst in domeniul bazelor de date. Tipurile de baze de date cu care am lucrat au fost: MySQL, MS SQL, DB2, precum si Oracle 9i si 10g.

    Momentan lucrez in calitate de qa la firma Duk-Tech si conduc departamentul de cercetare in domeniul tehnicilor si tehnologiei medicale (D. C. D. T. Th. M.) in cadrul Asociatiei Bioinginerilor din Romania.

    Acest departament isi propune sa promoveze cercetarea si educarea continua in randul absolventilor in scopul imbunatatirii profesionale.

    Oricine este interesat de o colaborare cu acest departament sau sa faca parte din echipa ma poate contacta la numarul de telefon de mai sus sau la adresele de e-mail mentionate.

    Va multumesc pentru intelegere!

    Apreciază

  2. grig1 said

    In calitate de Director al acestui Departament il propun pe bioinginer medical Enuta Andrei in functia de Director Adjunct pe probleme de cercetare in domeniu Substantelor Bioactive in cadrul acestui Departament.
    Pentru orice probleme ce tin de cercetare in domeniul specializarii Bioactivatori veti lua de acum legatura cu dumnealui la telefon: +40-754-513518 sau la adresa de e-mail: enutaandrei@yahoo.com

    Alte numiri in functii in cadrul acestui departament vor fi facute ulterior. Doritorii sunt rugati sa ma contacteze la adresele de e-mail de mai sus.

    Apreciază

  3. grig1 said

    Privind la situatia noastra a bioinginerilor medicali in romania, a locurilor de munca si a pietei reduse, INCA pentru noi, propun o coordonare si corelare a informatiilor din domeniile ce ne intereseaza despre oferte de munca, astfel incat posibili colegi interesati de domeniile respective sa afle in timp util acest lucru. de asemenea propun sa aducem la cunostinta celorlalti colegi SI prin intermediul acestui site, site-ul nostru al tuturor bioinginerilor, realizarile noastre, ale colegilor si a propunerilor de proiecte.
    daca cineva doreste sa afle mai multe informatii si are idei in acest sens, sunt deschis oricaror propuneri.
    De altfel acest departament se ocupa SI cu cercetarea!

    Apreciază

  4. grig1 said

    Propun tuturor colegilor afisarea de cerinte, necesitati si doleante ce pot fi rezolvate mai mult sau mai putin de ABR prin diferite metode. de asemenea astept un interes din partea voastra concretizarea in acest sens a unei liste cu probleme si doleante. va multumesc anticipat!

    Apreciază

  5. Gorea Grigoras Emil said

    De curand (acum 2 luni) am trimis legea statutului bioinginerului in Romania. Nici nu am auzit vre-un raspuns legat de ea si ma indoiesc ca voi auzi, in schimb am auzit scandaluri legat de reduceri de salarii si salariati… ar trebui sa fiu socat?

    Din cauza lipsei acestei legi nu suntem recunoscuti de ministerul sanatatii (nume fictiv, dupa cum se pare pana in prezent ma indoiesc ca acesta este scopul primordial al acestui „minister”).

    Din cauza lipsei recunoasterii de catre ministerul sanatatii in cele mai multe cazuri, administratorii unitatilor sanitare DE STAT FIE „nu au nevoie” de, FIE „nu au acces” la bioinginerii medicali, fie ei pe domeniul bioinstrumentatiei, protezarii sau sba.

    Astfel acesti administratori ai acestor unitati sanitare, in general spitale, sunt prost informati cu privire la achizitia de aparatura noua, activatori/bioactivatori s.a.m.d.

    DA, DA dragi colegi de la MG, bioingineria nu inseamna doar electronica, surubarit, aceasta nici macar pe departe nu se numeste bioinstrumentatie, ceea ce majoritatea inteleg din cuvantul „bioinginerie”.

    In acest sens un bioinginer are si rolul de a CONSILIA administratia in legatura cu achizitia de materiale specifice sectiei pe care a absolvit-o, spre exemplu dispozitive medicale, proteze/orteze, substante pentru laborator s.a.m.d.

    TOT in acest sens, in scopul INLOCUIRII „taranismului” din capul taranilor aflati la conducerea ministerului „sanatatii” am creat un blog adresat SI voua cu scop de CONSILIERE. Un exemplu UTIL si CONCRET de consiliere a fost cazul meu si al colegului meu de breasla, Mardare Ovidiu, in achizitia de soft medical pentru monitorizarea TUTUROR cheltuielilor din spital, si aici ma refer inclusiv la ultimul surub de la sursa de lumina din sala de operatii.

    Absolventilor BIM nu va faceti griji, am pregatit si pentru voi o sectiune unde sa ne spunem cu ce probleme ne confruntam la servici si sa primim solutii/raspunsuri de la cei care s-au mai confruntat cu asta.
    Va rog sa ii informati pe toti pe viitor despre noul site, si despre actiunea propusa si initiata de mine. Va multumesc!

    Apreciază

  6. Gorea Grigoras Emil said

    adresa de mail goreagrig@hotmail.com nu mai este valabila

    Apreciază

Lasă un comentariu