ORDINUL BIOINGINERILOR DIN ROMANIA

  • Calendar Manifestari

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

Forum

discussion.jpg

21 răspunsuri to “Forum”

  1. Lucian Dan said

    Pt cei interesati:

    salarizarea din sistemul bugetar
    Ordonanţă nr. 3/2006 din 12/01/2006
    Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 59 din 23/01/2006

    si modul de obtinere a limitei maxime din grila de salarizare
    Hotărâre nr. 150/1999 din 05/03/1999
    Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 103 din 11/03/1999
    si
    Metodologie din 05/03/1999
    Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 103 din 11/03/1999

    Apreciază

  2. alin said

    Din punctul meu de vedere nu mi se pare corecta aceasta grila de salarizare si modul de a trece de la o treapta de salarizare la alta…trebuie sa astepti prea mult…si nu este numai asta. Pornesti de la un salar de nimic. Eu am pornit in 2004(noiembrie) de la un salar de 260 RON (net) iar la ora actuala am salarul mai mic decat soferul spitalului si decat cel al muncitorilor din blocul alimentar. Cred ca ar trebui o grila de salarizare in deplina concordanta cu RESPONSABILITATILE fiecaruia, in acest sens vreau sa spun ca, in cazul meu, daca eu semnez acte de miliarde si raspund de asemnea cat un director(financiar vorbind)mi se pare total nepotrivit ca sa avem un salar de 460 RON brut dupa 2 ani de vechime(in acest salar este inclus si salarul de merit. SI MAI VREAU SA ADAUG INCA CEVA…domnilor profesori,asistenti, NU distrugeti aceasta facultate care se ridica atat cu munca d-voastra cat si a bietilor studenti care se chinuie sa reziste la facultate(financiar vorbind) RIPOSTATI si d-voastra la ce se intampla in sistemul sanitar. DACA nu veti sustine absolventii de BIM nu veti mai avea nici d-voastra ce sa profesati, s-au deja va ganditi sa migrati catre MG? Acolo locurile sunt deja „ocupate”.Va multumesc si astept „ordonantele d-voastra”

    Apreciază

  3. Gorea Grig said

    Oare nu ar fi bine ca si profesorii de la Facultatea de Bioinginerie Medicala sa sustina demersul Asociatiei Bioinginerilor din Romania in efortul de introducere a bioinginerilor medicali in normativul de personal propus de MS?
    Multumesc pestru atentie

    Apreciază

  4. alin said

    de ce credeti voi ca ar putea fi interesati profesorii atita timp cit pina acuma nu au facut nimic si cel mai important: ei nu sint bioingineri!!!e bine insa ca studentii au iesit in strada de fiecare data cind a trebuit chiar si pt profesori.cit despre meseria de bioinginer medical ea exista in nomenclatorul de meserii.cel putin eu am avize de libera practica pt protezare ortopedica si auditiva obtinute cu diploma de bioinginer asa ca cineva te baga in seama dar tre sa stii la ce usa sa bati pt ca nu va veni nimeni sa te ia de mina sa te angajeze.numai bine…

    Apreciază

  5. Adrian said

    Cred ca si profesorii de la facultate ne vor sprijini acum. Nici nu pot sa ma gandesc ca ar fi altfel. E un moment decisiv pentru profesia noastra. Sper sa realizeze asta. Nici nu imi inchipui cum ar intra la ore sa se uite in ochii studentilor. Ei stiu cel mai bine ce au facut cu noi si pot explica ce nu inteleg cei de la Bucuresti…. Cu toate ca nu am vazut nici un comentariu pe sit-ul MS. Astept si Sper sa il vad!

    Apreciază

  6. alin baltatu said

    Eu am postat primul cu id-ul „Alin” asta ca sa nu ne incurcam.Si as vrea sa dau un reply la celalalt Alin. Eu nu mi-am scos autorizatia de libera practica, dar ar trebui,cred, sa stii ca nu ai cum sa scoti la concurs un post de bioinginer medical intr-un spital daca ACEASTA meserie nu se regaseste in normativul de personal.

    Apreciază

  7. Cristina Olariu said

    Sunt studenta in anul VI in cadrul Facultatii de Bioinginerie Medicala, UMF Iasi si nu-mi vine sa cred inca ce se intampla….cu cata speranta am venit la aceasta facultate si cu promisiuni inca din primii ani(intrand prin examen de admitere…si nu am picat la medicina,asa cum cred unii despre admiterea in aceasta facultate),si m-am trezit in ultimul an ca meseria pe care mi-am dorit-o atat de mult nici macar nu exista intr-un cadru legal.S-au schimbat si Ministri in acesti 6 ani, insa…degeaba …oare d-lor ministri asa incurajati voi imbunatatirile din sistemul sanitar romanesc pe care il doriti cat mai european?sau doriti sa emigram cu totii si sa ramana pleava in tara asta?

    Apreciază

  8. Daniela Dan said

    Sunt studenta in anul VI in cadrul Facultatii de Bioinginerie Medicala,UMF Iasi la specializarea de bioinstrumentatie medicala si constat cu neplacere situatia creata de alesii nostri. Se doreste a se alinia la un sistem de nomenclatura, standard si profesionalism european dpdv al domeniului bioingineresc insa paradoxul face ca, desi sunt deja profesionisti specializati pe ariile acestui domeniu nu avem un cadru legal si normativ in profesarea meseriei de Bioinginer.
    Sunt atatea lacune in sistemul sanitar pe care bioinginerul cu pregatirea sa ar fi putut demult sa le rezolve… de exemplu, aparatura obtinuta prin fonduri externe sta sa rugineasca in spitale doar pentru faptul ca „nu avem profesionisti”(desi sunt atatia bioingineri absolventi)… exemplele pot continua la nesfarsit. In urma practicii anuale efecuata intr-una din tarile Uniunii Europene am constat ca spitalele au angajati bioingineri cu statut mai ridicat decat al medicului(sa ve dea oare de gandit asta?), insa in Romania desi se creaza profesionisti dupa planuri de invatamant european acestia nici macar nu apar in Normativul de Personal al Ministerului Sanatatii Publice. Sa inteleg ca asa se favorizeaza emigratia sau pur si simplu este dezinteres total din acest punct de vedere pentru a nu deranja unele interese? Domnilor ministri nu ar trebui sa luati atitudine?

    Apreciază

  9. Grig said

    Noi, care am terminat bioingineria in Romania sper sa reusim sa ne angajam si sa avem un salariu decent, desi e f putin probabil sa practicam meseria de bioinginer pe bani multi. Nu trebuie sa ne mai mintim si sa mai luptam cu morile de vant, ci sa ne REPROFILAM pentru ca suntem priviti cu spatele in 90% din cazuri pe oriunde ne ducem sa ne angajam, fie in spitale, fie la firme particulare de orice profil.
    Eu sfatuiesc tineretul care vrea sa faca o facultate sa evite facultatea de bioinginerie pentru ca la noi nu renteaza nici acum si nici peste 10 ani.

    Apreciază

  10. CLAUDIA said

    BUNA, AM TERMINAT ACEASTA FACULTATE IN 2004. DRAGI COLEGI , MAI ALES DRAGI STUDENTI AI ACETSEI FACULTATI SA STITI CA PROBLEMELE INCEP IN PRIMUL RAND DE LA CADRELE DIDACTICE CARE NE PREDAU, CARE I-AU BANI PENTRU A NE PREDA (????) EU AM AVUT O MARE PROBLEMA IN CEEA CE PRIVESTE ARMONIA LA LOCUL MEU DE MUNCA. ADICA: UN CADRU DIDACTIC CARE PREDA LA FACULTATEA DE BIOINGINERIE (O DOAMNA) NE FECE O FFFFFFFFFFFF „BUNA” RECLAMA. SPER CA INTELEGETI GHILIMELELE. DOAMNA IN CAUYA SE LAUDA CA NU SUNTEM BUNI DE NIMIC, CA LA NOI NU SE INVATA, INTR-UN CUVANT CA SUNTEM „VARZĂ”. DECI DACA VRETI SA SCHIMBATI CEVA , SCHIMBATI MENTALITATEA CADRELOR DIDACTICE CARE PREDAU. MULT SUCCES. REVIN

    Apreciază

  11. dimitriu said

    Rog studentii de la bioinginerie sa ia atitudine fata de profesori care se scalda in cursuri de nimic (nu au legatura cu specialitatea), sa insiste la partea practica sa se faca lucruri bioingineresti nu medicale, nu de chimie sau de fizica, de bioinginerie, adica cele trei puse cap la cap la un dispozitiv.
    De asemeni rog studentii sa puna mina pe carte, pe internet si sa studieze ceea au de gind sa faca, daca voi dormiti si va lasati in baza cursurilor nu veti putea demonstra niciodata nimic, motiv pentru care si profesorii va sufla in ceafa in acest „somn studentesc”
    cit priveste viitorul vostru, nu am vazut bioinginer care sa invete in adevaratul sens si sa vrea sa faca performanta care sa nu se descurce – ma refer la cei care nu au probleme in a prezenta un cv, a tine o discutie cu un angajator, a arata ca au avut interes in ceva.
    Plingaciosi pe care ii tin parintii si ei asteapta diploma, merg la discoteca sau o ard in chiuluri suntem satui.
    Luati atitudine, puneti mina sa invatati, investiti in cursuri externe si nu in toale, masini si excursii – adica in viitorul vostru.
    Constientizati ca veti pleca de la „0”!!!!!!!!!! si lasati textele de genul, „daca nu imi da 10milioane nu ma angajez” – mai intii gindeste=te ce oferi la banii aia si daca poti fi inlocuit cu altcineva mai performant (ex:AISEC, IT, MECANICA, CHIMIE, MEDICINA)
    Va aruncati repede ca reprezentanti vinzari – inseamna ca atit aveti de oferit si nu sunteti capabili sa dezvoltati ceva.
    V-a scris cineva care a pornit de la 0 absolut, pe care nu l-au tinut parintii in facultate si care se scoala la 5 dimineata si se culca la 12 noaptea(program de lucru) – si nu ma pling, ma dezvolt.
    VOI CIT MUNCITI PE ZI?????

    Apreciază

  12. Nedelcu said

    Am un sfat practic pentru toti studentii de la bioinginerie: dupa facultate va fi putin probabil ca veti lucra ca bioingineri (nu va faceti iluzii in sensul asta), asa ca axati-va pe unele obiecte pe care le invatati in facultate adica:
    – daca sunteti la Biomateriale invatati foarte bine sintezele chimice care se fac acolo, totul despre materiale in general (polimeri sintetici si naturali, biopolimeri, materiale compozite, etc.). In felul acesta veti putea fi angajati chiar si ca ingineri chimisti. De exemplu, am fost la interviu la o firma din Vaslui, dupa care cei de acolo au vrut sa ma angajeze ca inginer chimist, ulterior am refuzat eu pentru ca gasisem ceva mai bun in Iasi. Salariul era modest, 1000 RON, dar uite ca SE POATE!!!!
    – in mod asemanator i-as sfatui pe cei de la Bioinstrumentatie sa invete de exeplu electronica medicala la fel ca un inginer electronist, pe cei de la Substante Bioactive sa invete sa poata face macar ce face un Asistent de farmacie, iar pe cei de la Bioinformatica sa invete programare. Va spun eu ca este timp si daca vreti veti putea.
    In lumea asta este loc pentru fiecare, chiar si pentru bioinginerii din Romania!
    SUCCES!!!!

    Apreciază

  13. piulita said

    imi place ce a scris Dimitriu a atins exact acolo unde trebuia daca ar fi macar 5 profesori cu gandirea lui la noi la facultate s-ar alege ceva de noi dar cum nu prea sunt trebuie sa fim constienti sa deschidem ochii sa muncim noi singuri sa ajungem altceva decat ”reprezentanti medicali” (pt cei care sunt capabili sa faca altceva)sunt inca studenta si sunt complet dezamagita de sistemul de invatamant din Romania si implicit de cel de la Bim dar cu toate acestea sunt extrem de multumita ca mi-am ales drumul asta voi lupta si voi investi in toate mijloacele care-mi ies in cale(ce tin de domeniul ce ma pasioneaza) pt a ajunge acolo unde mi-am propus iti multumesc Bogdan e un mesaj inspaimantator dar care umple omul de o vointa puternica.

    Apreciază

  14. Si eu iti multumesc „piulita” pentru ca ti ai exprimat deschis opinia si te rog sa procedezi la fel, ori de cate ori consideri ca este cazul.
    Mesajul meu nu are ca scop „inspaimantarea” nimanui, desi realitatile pe care le traim noi toti in general si noi bioinginerii in special, au darul de a ne da fiori reci pe sira spinarii.
    Ma bucur ca nu ai descurajat, asa cum nici noi, nu am facut-o. Cand spun noi, ma refer la toti acei absolventi de Bioinginerie medicala care atunci cand si-au luat diploma de licenta si au inceput sa caute un loc de munca in sistemul sanitar s-au confruntat cu situatii UMILITOARE.
    Sigur ca apeland la vointa, perseverenta, etc orice obstacol poate fi inlaturat; dar acel „slogan” din 1996, cand am intrat eu la facultate: „Veti face parte din echipa medicala!” mi se pare acum, atat de….demagogic, ipocrit, in conditiile in care aveam de a face cu demagogia unor persoane care cunosteau foarte bine sistemul sanitar romanesc, cat si cu ipocrizia fara margini, cu nerusinarea unor oameni care de la catedra ne povesteau despre ROLUL BIOINGINERULUI in sistemul de sanatate, iar de pe pozitia de sef de clinica, director de spital ne intrebau si ne intreaba si acum cam ce am putea noi sa facem in unitatea sanitara pe care,respectabilul domn profesor o conducea. Desigur intrebarea venea dupa ce isi lua obsteasca remuneratie de pe pozitia de ….”indrumator” de bioingineri.
    Cand un strain, un necunoscut te intreaba despre rostul tau , desi ai o diploma care iti confera o baza cel putin legala pe o anumita specializare este nedrept, dar atunci cand o persoana, sau mai multe persoane care ti-au explicat ani in sir CAT DE UTIL ESTE BIOINGINERUL MEDICAL iar apoi, in clinica sau spitalul pe care il conduce nu a facut niciun demers pentru angajarea unui bioinginer, ba chiar au si refuzat angajarea unui bioinginer, este pur si simplu DUREROS.
    Cat despre cei care lucreaza in sistemul sanitar, in afara de sarcini de servici mult sub nivelul de pregatire (registrator medical, „baiat/fata bun/a la toate”, reprezentant vanzari), si aici ma refer la pregatirea aceea de 6 ani, de fuga de la Sp. Recuperare la UMF, de la UMF la Universitate , etc, nu avem prea multi colegi integrati in echipele medicale, iar exceptia care mi se serveste in mod constant este aceea care intareste regula.
    Cauza?…. nu stiu…. nasterea noastra prematura, sistemul incoerent in care suntem nevoiti sa aplicam cunostiintele dobandite in facultate sau pur si simplu pregatirea noastra pentru o meserie, despre care unii credeau ca stiu ff bine ce inseamna, dar de fapt aveau doar idei neclare si fara un studiu realist de implementare a specialistilor in bioinginerie medicala in sistem.
    (Ma intreb, oare acum se stiu mai multe despre accesul unui bioinginer medical in sistemul de sanatate, despre reglementarile acestui sistem?)
    Nu ne ramane decat sa strangem randurile si tin sa va mai spun un singur lucru: nimeni nu poate intelege mai bine ca noi problemele cu care ne luptam zi de zi si implicit, ajutorul NU va veni de la….E.T.
    Nu e usor sa fii struto-camila, chiar daca din cand in cand, mai ales la inceput ti se spune ca vei fi printul sau printesa care salveaza regatul/sistemul sanitar.
    FITI CONSECVENTI! FITI ALATURI DE ACEI OAMENI CARE VA REPREZINTA!

    Apreciază

  15. luckymiky said

    Am citit toate posturile si vreau sa spun ca nu sunt doar dezamagita,ci sunt inspaimantata de viitorul meu.Sunt studenta in anul 2 la Universitatea Politehnica Bucuresti la inginerie medicala si mi-e frica pur si simplu ca vor trece anii,voi termina facultatea cu rezultate f bune si ca nu voi avea niciun post din care sa pot invata ceva sau in care sa pot avansa.Si profesorii de la facultatea noastra lauda sectia si ne repeta ca inginerii medicali sunt vitali in sistemul sanitar si ca sunt chiar mai importanti decat medicii.Un profesor medic chirurg ne spunea ca in strainatate nu incepe nicio operatie de implantare fara prezenta inginerului medical.Totusi…in Romania?Inca nu am invatat multe lucruri despre specializarea mea,dar cursurile pe care le-am facut pana acum m-au facut sa ma indragostesc pur si simplu de aceasta meserie.As vrea sa fac ceva, sa invat, sa evoluez, dar cu multa tristete ma gandesc la posibilitatea inceperii unei a doua facultati din care sa ma pot intretine si sa las aceasta facultate pe lista pasiunilor.

    Apreciază

  16. allexanna said

    Si eu sunt studenta la Universitatea Politehnica Bucuresti specializarea inginerie medicala si pot sa spun ca sunt dezamagita. Mi-am dorit foarte mult sa ajung aici insa nu e cum speram. Pot sa spun ca habar nu am cu ce se mananca ingineria medicala…Aproape ca nu am facut nimic util. Toata lumea spune sa astept pana in anul 3 cand voi incepe cursurile de profil. Ma gandesc serios sa ma transfer daca reusesc la Iasi. Mi se pare ca este mai multa seriozitate acolo. As vrea sa vorbesc cu cineva care este student acolo…sau sa va fac o vizita. Ni s-a spus ca este posibil un schimb de experienta intre cele doua facultati dar trebuie sa gasim doritori care sa vina la Bucuresti.

    Apreciază

  17. pisikutz said

    Pt allexanna :esti la master? sau urmezi primii ani ai facultatii?

    Apreciază

  18. groggyta said

    Salut 🙂 eu sunt la Inginerie Medicala Univ. Tehnica din Cluj, banuiesc ca sunt in aceeasi situatie cu toti studentii din tara din acest domeniu. Acum sunt in ultimul an, deci imi fac licenta,dar problema mare e ca profesorii nu ma ajuta cum as vrea, banuiesc ca nici nu stiu sau sunt prea ocupati cu afacerile lor.
    Ati putea sa ma ajutati cu ceva site-uri mai consistente (cu scheme electrice la aparate medicale si documentatie)?

    Apreciază

  19. grig1 said

    buna Grogyyta, bioingineria medicala si de altfel ingineria medicala si ce alte specializari or mai fi, sunt TOATE incadrate intr-o singura grupa: specialisti cu pregatire superioara medicala
    desigur, medicii in domeniul lor, „protezistii” si cei de la „biotehnologii” pe partea lor, desigur avem specialisti si in domeniul contabil si informatic… un domeniu unde chiar nu ma pricep, dar sa nu uitam si categoria celor care se ocupa de dotarea tehnica medicala
    ca ne numim bioingineri medicali, sau ingineri medicali etc. toti avem aceeasi responsabilitate: pacientul si aparatura/dotarea!!!
    ceea ce vreau sa iti spun in acest comentariu este faptul ca TOT ce tine de domeniul medical este comun datorita PRINCIPIILOR comune. nu poti sa faci un aparat roentgen altfel decat un altul. ca ii schimbi carcasa sau butoanele, in interior este acelasi lucru, cu alti parametrii, desigur, in functie de producator si produs.
    ceea ce iti trebuie este doar principiul a ceea ce urmaresti, spre exemplu la ultrasunete ai capul de citire a sondei care se roteste la o anumita viteza, informatiile transmise in mod similar la toate echografele si apoi algoritmul de procesare a acestor informatii. desigur, toate acestea se regasesc in schema electronica.
    ceea ce iti recomand este sa te hotaresti ce domeniu vrei sa studiezi pentru licenta, sa culegi toate informatiile sa le pui cap la cap, exact ca la un curs, si dai un exemplu de aparatura. daca tu vrei neaparat schema electronica a aparatului iti spun SINCER! ai sanse sa nu o gasesti. de ce? gandeste-te ca si producator: de ce sa fii prost sa iti publici toata investitia si chinul care l-ai avut ca sa scoti produsul pe piata?
    de aceea pune cap la cap un principiu, o schita generala a ce si cum ar trebui sa arate un astfel de aparat, SI daca nu gasesti ceva concret cap-coada, ghinion, asta e! vei da exemple bucata cu bucata, spre exemplu la echograf: sonda de la un aparat, amplificarea semnalului, analiza lui si imaginea propusa de aparat, in functie de ce optiuni sau dotari are, 1D, 2D, 3D, 4T, trebuie sa te interesezi la fiecare in parte ce algoritm de prelucrare foloseste, nu ce schema electronica foloseste
    si in final partea usoara: monitorul 😀
    sa nu uiti carpa de sters carcasa si cea pentru sonda 😉
    daca mai ai nevoie de ceva, ma anunti!

    Apreciază

  20. grig1 said

    app cum va fi cu salarul unui bioinginer? noi ce salar vom avea raportat la cel minim pe economie? si ce sporuri ar trebui sa ne acorde statul? sau macar sa cerem, astept raspuns

    Apreciază

  21. Salutare, mai intra cineva pe aici sa pot cere cateva informatii despre aceasta asociatie?

    Apreciază

Lasă un comentariu